Puur zoals boter is bedoeld

Met shea butter biologisch heb je de boter zoals deze is bedoeld, al duizenden jaren niets aan veranderd waardoor je nog steeds een unieke boter hebt. Noten worden niet zomaar gebruikt voor de boter, iedere noot wordt nagekeken of deze wel voldoet aan de kwaliteit die er wordt geëist. Dit is niet gek want de mensen in Noord Ghana, die werken om de beste boter te produceren zijn er afhankelijk van. De kwaliteit van de boter wordt bewezen door een certificaat die er toegewezen is aan het product. Het gebied wat wordt gebruikt voor de boter is een apart gebied wat niet wordt beschadigd. 

shea butter biologisch

Boter uit Ghana

De shea butter biologisch die je in de webshop van butterwise.com vindt komt rechtstreek uit Ghana, uit de noten van de shea bomen winnen de vrouwen al duizenden jaren de shea butter. Het resultaat is een boter die je ook kunt gebruiken voor een droge huid, geen enkel product zal de huid zo voeden als deze schitterende shea butter. Komt de boter aan in Nederland dan willen we er zeker van zijn dat het schoon is, daarom wordt het direct gefilterd. De boter wordt op een manier gewonnen die maatschappelijk verantwoord is, het is de enige inkomstenbron van de vrouwen in Noord Ghana.

shea butter biologisch

Product van topkwaliteit

Over de kwaliteit van de shea butter biologisch hoef je geen zorgen te hebben, deze is namelijk van zeer hoge kwaliteit. De boter heeft vele vetzuren, met de combinatie niet verzeepbare vetten heb je een uniek product voor de huid. Heb je een zeer droge huid dan is de boter bijna een wondermiddel, dit zul je merken tijdens het gebruik op de huid. Bij regelmatig gebruik zal de elasticiteit van je huid toenemen, door de aanwezigheid van vitamine F zal de huid sneller herstellen wanneer deze te droog is. Het vet is ook te gebruiken tijdens het maken van vele recepten, net als cacao kun je dit vet gewoon eten.