Waarom je een modern kassasysteem nodig hebt als caféhouder

POS staat voor Point Of Sale, een systeem dat overal in de restaurant- en retailbranche wordt gebruikt. Dit geautomatiseerde systeem stelt ondernemers in staat om de verkoop, cashflow en voedselvoorraad bij te houden en kan helpen uw boekhouding enorm te vereenvoudigen.

Waarom POS goed is voor een restaurant

Het hoge volume aan cash en kredietkaarten dat elke dag door een restaurant passeert maakt een POS systeem een noodzaak. Niet alleen houdt een POS systeem elke cent van uw verkoop bij, veel POS programma’s fungeren ook als credit card verwerker. Dit maakt het gebruik van kredietkaarten veiliger voor zowel de klant als de zaak. Serveersters zijn verantwoordelijk voor al hun verkopen, en het is onmogelijk om cheques in de computer te wijzigen tenzij je het wachtwoord hebt. Dit helpt om diefstal door werknemers tegen te gaan.

Tip: https://untill.nl/producten/kassasystemen-horeca/

Voordelen

Een voordeel van een POS systeem is dat het de communicatie tussen de keuken en het bedienend personeel vereenvoudigt. Bestellingen gaan via de computer, rechtstreeks naar de keukenprinter. Een ander voordeel van een restaurant POS programma is dat het alles kan bijhouden, van voedselgebruik tot de meest populaire menu items. Omdat het POS systeem fungeert als een prikklok, kan het ook helpen bij het opstellen van de loonlijst. Dit kan u veel geld besparen op uw boekhoudkundige afdeling. Samen met de dagelijkse operaties van het runnen van een restaurant, kan een POS-systeem winst-en verliesrekening en omzetbelasting organiseren.

Uitgelicht: https://untill.nl/pos-systeem-horeca/

Nadelen

Het meest voor de hand liggende nadeel aan een POS systeem is dat het een computer is, en onderhevig aan al dezelfde technologische grillen. Als het crasht en je hebt geen backup, dan riskeer je al je gegevens te verliezen, niet alleen de verkoop, maar ook winst- en verliesrekeningen en loonstaten. Belangrijk spul dat de belastingdienst op een dag misschien wil onderzoeken. Zorg dus altijd voor een back-up.

Garantieproblemen

Herinnert u zich al dat geld dat u bespaarde op de boekhouding? U kunt het uiteindelijk uitgeven aan uw technische man, om te helpen bij het opzetten van het POS en het oplossen van eventuele problemen. Een POS systeem heeft niet dezelfde levensduur als een goede ouderwetse kassa. U zal onderdelen moeten vervangen, software updaten en uiteindelijk zal u het volledig moeten vervangen door een nieuw model. Nieuwe POS systemen worden geleverd met beperkte garanties en technische ondersteuning, maar net als elk ander apparaat lijken de problemen altijd te beginnen nadat de garantie is afgelopen.

Voor dit probleem kunt u altijd extra technische ondersteuning kopen.

Als u van plan bent een zeer kleine operatie te starten, zoals een bagel of broodjeszaak, dan heeft u misschien geen POS systeem nodig bij de opening, vooral als u geen credit cards gaat accepteren (en er zijn genoeg plaatsen die nog steeds geen plastic accepteren). Als u echter droomt van uitbreiding of franchising, dan wilt u misschien de aankoop van een POS in uw openingskosten opnemen.