Hoe design je je keuken?

Of het nu gaat om een ​​uitbreiding of een update van een gedateerd schema, wij bij Keukenstudio Regio Oost weten maar al te goed dat het plannen van een keuken een vrij grote onderneming kan zijn. De meest hardwerkende ruimte in huis, laten we eerlijk zijn, de keuken is geschikt voor veel verschillende taken – koken, gezelligheid, chillen en het dagelijkse leven (en nog veel meer).

Geen twee keukens zijn ooit hetzelfde, dus uw nieuwe zal uniek zijn. Dit is echt belangrijk, want aan het eind van de dag ben jij degene die de ruimte gebruikt, dus het moet tot in het kleinste detail bij jou en je gezin passen. En iedereen wil dat hun huis uniek is, ja? Uniek = speciaal.

Ga na wat wel en niet werkt in uw bestaande keuken en maak een verlanglijstje met de elementen die u in uw droomontwerp wilt opnemen en die u wilt wijzigen. Dit is handig voor u, maar geeft uw keukenontwerper ook een idee van uw musthaves. Bovendien is dit het leuke deel. Denk echt na over wat u bezighoudt met uw huidige keuken, waarom de dingen niet helemaal zijn zoals u ze wilt hebben en overweeg ook of het ontwerp past bij hoe u het elke dag gebruikt.

Met veel keukens die nu worden gebruikt voor koken, eten, werken en ontspannen, als het gaat om het plannen van een keuken, moet u nadenken over hoe uw ruimte het beste in alle omstandigheden kan voorzien.

Vraag gezinsleden wat ze wel en niet leuk vinden (en wat ze graag zouden willen hebben in een nieuw ontwerp), want ze zullen de ruimte ook gebruiken en misschien met nieuwe ideeën komen – ja, dat zijn ook de kinderen.

Maak een moodboard

Als je eenmaal weet wat je wel en niet wilt, is het tijd om dieper in te gaan op de details – en het maken van een moodboard kan helpen. Verzamel zoveel mogelijk referentiemateriaal; stel bij de start van het project een verlanglijst samen met meubelstijlen, kleuren en soorten apparaten die u aan de door u gekozen ontwerper wilt geven. Bekijk tijdschriften (we raden natuurlijk keukens, slaapkamers en badkamers ten zeerste aan), websites, Instagram en Pinterest