Sapporo bier: het Aziatische biertje dat Europa verovert

Er zijn een aantal bieren die van de Aziatische markt komen maar die langzaam maar zeker Europa aan het veroveren zijn. Eentje daarvan is Sapporo bier. Enkele anderen zijn:

  • Asahi bier
  • Angkor
  • Tiger beer

Dit is slechts een greep uit de vele Aziatische bieren die je kunt kopen. Hier gaan we het echter vooral hebben over Sapporo. Want juist Sapporo is in rap tempo harten aan het veroveren buiten de landsgrenzen. 

Een bier uit Japan

Sapporo is van oorsprong een Japans biertje. Het is een van de oudste biermerken van Japan. Het wordt namelijk al sinds 1876 gemaakt. Van oorsprong komt dit unieke biertje uit de stad Sapporo. Daar komt dan ook de naam vandaan. Dit is namelijk de hoofdstad van het noordelijke eiland Hokkaido. De oprichter van dit Japanse bier heeft het vak overigens geleerd van de Duitsers. Daar is hij in opleiding geweest voor hij terugkeerde in Sapporo om zijn eigen bier te gaan brouwen. 

Sapporo

De smaak van Sapporo

Het heeft een heel unieke smaak. Daarom is Sapporo bier ook zo populair. Je herkent het uit duizenden. Het biertje heeft een donker gouden kleur. Je hoort het te drinken met een goede schuimkraag. Je zal ook merken dat het licht zoet is. Met name in de afdronk merk je dit. Dan merk je ook dat het product met een vleugje van rijst is gemaakt. Verder ontbreken graan en hop natuurlijk niet. Het biertje is uniek en heeft daarom ook een smaak die niet iedereen aanspreekt. Het is een biertje voor de echte liefhebber. 

Welke situatie?

Sapporo past in principe in elk seizoen. Het is met name een heerlijk biertje voor bij een warme maaltijd. Daarin is Sapporo relatief uniek want dit geldt zeker niet voor elk biertje. Met name Europese bieren zijn niet altijd het beste te combineren met warme maaltijden.