Lekkere tosti

Op zoek naar je nieuwe favoriete broodje? Dan zijn deze milieuvriendelijke tosti broodjes van de tweede jeugd misschien wel iets voor jou! De Tweede Jeugd is een organisatie die overgebleven brood redt voor een nieuw leven als tosti. De broodjes van de tweede jeugd werden door de lezers van Het Parool gekozen als de lekkerste broodjes van de stad Amsterdam.

Waarom kiezen voor De Tweede Jeugd?

In Nederland blijven er honderdduizenden broden per dag onverkocht. Het grootste gedeelte daarvan belandt in de prullenbak, terwijl het nog niet eens een dag oud is. Zonde, dachten de oprichters van de tweede jeugd. Met dit in het achterhoofd zijn ze op het idee gekomen om Supertosti’s, Bread&Butter, Croutons, Crostini en Crackers te gaan maken. 

lekkere tosti

Over de tosti’s

Deze heerlijke broodjes worden gemaakt met de hand. De Tweede Jeugd gebruikt hoog kwaliteit gered brood. Daarnaast proberen ze ook zoveel mogelijk biologische groenten, boerenkaas, wild en ingrediënten uit eigen keuken te gebruiken. 

Ze leveren acht verschillende tosti’s en ze zijn allemaal vegetarisch, behalve de Supertosti Wild Zwijn (die is met wild zwijn). De broodjes worden na het maken in de keuken direct ingevroren. Zo blijven ze tot wel 6 maanden goed. De Tweede Jeugd levert deze broodjes aan lokale horeca ondernemers en sinds de corona periode ook bij je thuis.

De tosti’s worden bevroren geleverd. Je kunt ze het best laten ontdooien in de verpakking. Bak de broodjes op de grill, leg ze tussen het tosti-ijzer of voor het mooiste effect bak de tosti in de koekenpan.

Een tweede jeugd tosti is dus en hele smaak ervaring en je schuldig voelen om er een te eten hoeft al helemaal niet. Wil je nu zo’n lekkere tosti proberen? Kijk dan op De Tweede Jeugd voor de dichtstbijzijnde locatie of laat het broodje thuis bezorgen!