Portugese wijn kopen voor uniek glas wijn

De tijd dat alleen een goed glas wijn van franse makelij is ligt achter ons. Ook Portugal heeft een eeuwenoude wijncultuur. De laatste jaren is zij volop concurrerend op de wijnmarkt. De Franse en Zuid Afrikaanse wijnen hebben er een geduchte concurrent bij. De wijnliefhebber die graag een lekker glas wijn bij het eten neemt of genietend op een terras of een avondje borrelen. Portugese wijn kopen, is werkelijk pure wijn van topkwaliteit kopen. Het is dan ook niet gek dat Portugese wijn steeds populairder wordt. Het land kent een eeuwenoude wijnteelt waar ambachtelijk werd gewerkt in een uitermate geschikt klimaat. Veel eeuwenoude druivenrassen hebben hun diensten bewezen. Uit zo’n 300 druivenrassen worden wijnen van topkwaliteit gemaakt. Alles met liefde en vakkennis om een goede wijn te produceren.

Portugese wijn kopen? Kies voor kwaliteit!

De omstandigheden in Portugal om druiven te verbouwen zijn subliem. Een gelijkmatig warm en zonnig klimaat zorgt voor een constante groei van de druiven. De bodem heeft al duizenden jaren lang bewezen de goede structuur en voedingsstoffen te hebben voor steeds een goede oogst. Wijnboeren hebben een zoektocht gehad om de juiste druivenrassen te vinden. Al deze factoren hebben ervoor gezorgd dat er heden ten dage wijn in Portugal wordt geproduceerd die een bijzondere en unieke kwaliteit kent. Ga je Portugese wijn kopen dan kies je voor een wijn die vele gerenommeerde Franse wijnen achter zich laat. De wijnmakers uit Portugal maken wijnen die je verrassen door smaak, afdronk en kwaliteit. Je krijgt een pure wijn die is geproduceerd zonder smaak-, geur-, en kleurstoffen. Dat komt de smaak ten goede. De wijnliefhebber en kenner weet het op waarde te schatten.

Wijngebieden

Het land is opgedeeld in veertien wijnregio’s. Op de fles kun je deze traceren met de DOC aanduiding. Zo weet je uit welke streek de wijn komt en kun je een wijn naar dat criterium selecteren. Want elke regio heeft zijn eigen productieomstandigheden. Een bepaalde druivensoort gedijt nu eenmaal bij specifieke omstandigheden. Dat kan gaan over het aantal zonuren per jaar, vocht in de bodem, gemiddelde luchtvochtigheid in de lucht en de bodem waarin de druivenstok groeit. Dat luistert nauw. De wijnboer kent de structuur van de bodem als basis. Maar hij kan er de nodige voedingsstoffen en beschermingsmiddelen toevoegen om het gewas optimaal te laten groeien. Alleen een goede oogst levert uiteindelijk de beste wijn op. De keuze van een oenoloog voor een druivenras is vaak gebaseerd op ervaring en vakkennis van veel opeenvolgende generaties. Zijn wijnbouw technische kennis en kunde zijn een mix van moderne technieken en oude ambachten. De druiventeelt beslaat in Portugal zo’n acht procent van het landoppervlak. Dat zegt genoeg over de ervaring die deze sector in huis heeft. De aanwijzingen op de fles helpen je op weg om de streek waar de wijn vandaan komt te weten. Laat geur, kleur en smaak op je inwerken en vergelijk. Ga Portugese wijn kopen van verschillende soort, nodig vrienden uit en maak jouw keuze tijdens een gezellige wijnproeverij.

Wil je een heerlijke Portugese wijn kopen in Nederland? Kijk dan eens op de website https://sandorwineimport.nl/