De opkomende trend van bamboe producten zoals bamboe rietjes

Tegenwoordig draait de wereld om duurzaamheid en producten die milieuneutraal geproduceerd kunnen worden. Bamboe is hierin een veel voorkomende optie. Dit komt door de goede eigenschappen van bamboe. Het is namelijk zeer gemakkelijk te groeien, en het groeit bijna als onkruid zo snel. Daarnaast is het ook een heel stevig en stug materiaal. Het wordt daarom ook veel gebruikt als bouwmateriaal. Een nieuwe, unieke maar vooral ook innoverende toepassing is de bamboe rietjes. Het is eigenlijk vreemd dat dit nog nooit eerder gedaan is. Het materiaal is namelijk van nature al hol. Er hoeft dus niks bewerkt te worden aan het product om het als rietjes te kunnen gebruiken.

Een stijlvolle keuze

Juist omdat de maatschappij steeds meer draait om milieubewuste keuzes en duurzame producten is het kiezen voor bamboe rietjes een erg stijlvolle keuze. Of het nu is voor een kinderfeestje, een summer party of een vrijgezellen feest. Bamboe rietjes kan je altijd gebruiken, wat de situatie ook maar is. Daarnaast is het voor veel mensen een “unieke ervaring” om eens iets te drinken met een bamboe rietje, veel mensen zullen er namelijk nooit van hebben gehoord. Zo zal er waarschijnlijk wel veel over gesproken worden dat jij ineens met het unieke idee van bamboe rietjes kwam op jouw feest.

bamboe rietjes

Duurzamer kan niet

Reguliere rietjes zijn veel minder duurzaam en zijn veel milieubelastender dan bamboe rietjes. Dit komt door veel factoren. Zowel het materiaal zelf is al een fout. Plastic is een door mensen gefabriceerde chemische stof die het milieu heel snel om zeep helpt. Daarnaast gooi je ook nog eens alle plastic rietjes weg na gebruik! Hierdoor puilt het afval alleen maar hoger op en wordt het milieu heftig belast. Met bamboe rietjes daarentegen belast je het milieu niet, het is namelijk een natuurlijk product. We kunnen het tevens zelf kweken waardoor we niet eens een woud hoeven te kappen ervoor. Plus we kunnen bamboe rietjes gemakkelijk schoonmaken en hergebruiken. Wat is dan nog de reden om niet voor bamboe te gaan?