Babà al Limoncello

Beroemde koek uit Napels

Had je al eens van babà al limoncello gehoord? Niet? Dat komt goed uit, want in dit blog lees je er alles over. Deze heerlijke Italiaanse delicatesse is heerlijk bij de koffie of na een diner. Maar, je kunt er dus nog veel meer mee doen. Lees verder.

Meer doen met limoncello

Het woord limoncello in babà al limoncello was je vast al opgevallen. Deze overheerlijke frisse citroenlikeur, die vaak als digestief wordt gedronken, wordt namelijk vaak toegepast in recepten. Van cocktails tot toetjes, tot bakproducten. En ook in babà al limoncello is het gebruikt. De zoete cake en de frisse limoncello zijn een ‘match made in heaven’ en laten je Italiaans genieten.

Wat is babà al limoncello?

Babà al limoncello is een beroemde Italiaanse koek uit de stad Napels. Het is een soort cakeje dat gedrenkt is in limoncello. Ze worden vooral gegeten als afsluiter na een diner, maar ook gewoon bij de koffie.

Meer doen met babà al limoncello

Ook met babà al limoncello kun je meer doen dan alleen lekker opeten. Zo zijn ze heerlijk in combinatie met fruit of ijs. Er wordt zelfs tiramisu van gemaakt, waarmee je dit overheerlijke nagerecht een frisse twist geeft.

Benieuwd naar de smaak?

Ben je na het lezen van dit blog benieuwd naar de smaak van babà al limoncello? Vers zijn ze natuurlijk het lekkerst. Op internet vind je genoeg recepten, maar je kunt ze ook in de winkel kopen of babà al limoncello bestellen via internet. Wil je meer weten over Italiaanse delicatessen? Houd dan deze website in de gaten. We plaatsen regelmatig nieuwe artikelen over alles wat er op culinair gebied te beleven valt. Heb je een bepaalde lekkernij waar je graag meer over zou willen lezen? Laat het ons weten via het contactformulier en wie weet besteden we er een artikel aan.