Taartenbakkerij? Haal stevige, kartonnen dozen in huis!

Als je als professional actief bent als taartenbakker, dan hoeven we je over het samenstellen en bereiden van taarten uiteraard niets te vertellen. Een onderwerp dat we nog wel even onder de aandacht willen brengen bestaat uit de verpakkingen van deze taarten. Zonder degelijk verpakkingsmateriaal kun je je taarten uiteindelijk namelijk niet netjes verkopen. Tegelijkertijd wil je natuurlijk dat je verpakkingen niet te duur zijn, want dan zou je dit weer moeten doorrekenen in de prijs, iets dat je vast liever niet wilt. Je verpakkingen in grote aantallen inslaan bij een taartdozen groothandel is daarom het beste idee, zeker als je dan ook nog voor kartonnen verpakkingen gaat.

taartdozen groothandel

Een goede taartdoos heeft deze eigenschappen

Een taartdoos is bij voorkeur een doos met een deksel. De bovenkant is vaak gedeeltelijk of geheel transparant. Dat maakt het voor jou en voor je klanten makkelijker om taarten van elkaar te onderscheiden. Verder zou het fijn zijn als de boven- en onderzijde flappen hebben die keurig langs elkaar schuiven bij het dichtdoen van de doos. Die doos moet ook netjes dicht kunnen, want in een goed afgesloten doos blijft je taart langer goed. Houd er daarnaast rekening mee dat je een taartdoos neemt zonder lijm. En ondanks het ontbreken van lijm dient de doos toch stevig te zijn, iets waar karton als materiaal voor zorgt.

De voordelen van karton als verpakkingsmateriaal

Dat karton het meestgebruikte materiaal is voor taartdozen is niet voor niets. Een stevige kartonnen doos vangt immers schokken en klappen op, zodat de taart zelf ongemoeid blijft. Verder is gebleken dat karton een stuk minder bacteriën en virussen herbergt dan bijvoorbeeld plastic. Ook dat is altijd een welkom voordeel, zeker als het om etenswaren gaat. Tenslotte is karton een goedkoop en relatief milieuvriendelijk materiaal.