4 inzichten in de betekenis van het!

Verschillende perspectieven

 

Voor jouw buurvrouw betekent het avondmaal veel werk om gezonde schotels te bereiden voor haar gezin. Anderzijds geeft het diner in Noord-Brabant jouw ondernemende broer een kans om zijn zaak te vergroten. Welke betekenissen zitten achter onze avondmaaltijd? Ik geef je 4 inzichten: 2 in de privésfeer en 2 in het ondernemerslandschap.

 

1. Gezinsmaaltijd – échte communicatie

Vaak zitten alle familieleden na een dag vol verplichtingen aan tafel. Zo verbindt het gezin zich. Tieners kunnen hun dag (selectief) bespreken, wat belangrijke informatie oplevert aan de ouders. De familiegebeurtenissen spelen zich af in de eetkamer met échte communicatie. Tenminste, als de gezinsleden niet voor de beeldbuis of laptop hun bord ‘onbewust’ opsmullen…

 

Tip: Vraag naar het leukste moment van de dag!

 

2. Sociale gebeurtenis

Met jouw vrienden afspreken én tegelijkertijd genieten van een culinaire ervaring hoort meer en meer thuis in onze maatschappij. Het etentje met jouw beste vriend(in) verhuist van de weekends (die hebben we al 8 maanden volgeboekt!) naar een weekdag. Valt het jou op dat heel wat restaurants volop draaien tijdens de week? En uiteraard kiezen we voor een hippe tent of een huiskamerrestaurant om dit nieuws te posten op sociale media.

 

Tip: Stel voor om 1 groot gerecht te delen; samen eten smeedt een nog hechtere band!

 

3. Ondernemers: grijp jouw kans!

Een 9-tot-5-job bestaat niet meer. Nu link je 24/7 met de wereld, dus ook met jouw zakenpartners én potentiële klanten. Als tegengewicht van al onze digitale impulsen wint het persoonlijk contact meer en meer aan belang. Dus netwerk tijdens het diner. Onderschat het belang niet om in gezelschap te genieten van een heerlijke maaltijd en het benutten van opportuniteiten.

Tip: Ken je de theorie dat iedereen in de wereld slechts 7 handdrukken van elkaar verwijderd is. Boeiend!

 

4. Cultuurverschil als voordeel!

In de U.S.A. willen de zakenlui een snelle bediening, wat weinig tijd voor interactie geeft. Gelukkig nemen wij wél de tijd en bespreken we de gerechten uitvoerig. Eer voor de kok en meer verbinding met jouw tafelgenoten! Gebruik dit voordeel om jouw onderneming te laten groeien met duurzame én fijne klantenrelaties. Daar maak je het verschil!

 

Tip: Maak een ‘mindmap’ van elke relatie en noteer alle interesses; zo kan je persoonlijker communiceren!

 

Nuttig? Vanavond eet je vast bewuster.