Koffie in de horeca erg belangrijk

Goede koffie in de horeca is erg belangrijk. In bijna elke horeca is koffie te vinden. Het is toch een soort visitekaartje je kunt hier veel indruk mee maken. De uitstraling van het koffieautomaat is ook belangrijk. Wanneer je dit op een mooie wijze achter of op de bar plaatst, zien mensen dit ook als een uitnodiging. Sommige horecazaken vinden een volautomaat koffiemachine erg handig. Deze hebben veel keuze in de opbouw van de machine. Je kan kiezen uit 1 of 2 koffiemolens, verse melk of melkpoeder en cacao of niet. Vaak kiezen ze hier ook voor door het gemak. Het personeel kan goede koffie zetten met een druk op de knop waarbij de koffiekwaliteit perfect is.

De verschillende koffiebonen

In de horeca wordt gewerkt met 2 soorten koffiebonen. De ene boon wordt gebruikt voor koffie en de andere boon voor espresso en cappuccino’s. De branding van de espressoboon is donkerder. Deze dark roast zorgt voor donkere aroma’s en soms chocolade of nootachtige smaak tonen. De boon van de koffie is lichter gebrand en hiermee ideaal voor het zetten van langer doorgelopen koffie’s. de koffieboon heeft een frissere karakteristiek. Bij een goede horeca is koffie volledig in evenwicht. Zo zal de gast gemakkelijk een 2de ronde koffie bestellen, de eerste kop smaakt naar meer.

Presentatie van de koffie

Naast de goede koffiebonen is presentatie rondom de kop erg belangrijk. Dit begint bij het porseleinen servies en gaat door tot aan de suikerstick en het koekje. Goede horeca koffie dient dan ook op de perfecte wijze te worden gepresenteerd. Bij Aroma Club horeca ben je verzekerd van een mooie presentatie.