Hoe betrouwbaar zijn 5MC Multi Urinetest Cassettes?

Als eigenaar of bedrijfsleider van een café, club of andere uitgaansgelegenheid, wil je dat het uitgaanspubliek op een veilige manier kan genieten van hun avond uit. Wanneer eer iemand onwel wordt, wil je snel weten of er drugs in het spel zijn en welke, zodat de hulpdiensten de juiste maatregelen kunnen nemen. Een 5MC Multi Urinetest Cassette, kan je hierbij. Maar wat is een 5MC test nu precies, hoe werkt hij en hoe betrouwbaar is het? In dit blog vertellen we je alles wat je weten moet over de 5MC test.

Wat is een 5MC test?

Met een 5MC Multi Urinetest Cassette, kun je urine testen op verschillende soorten drugs. Hij werkt op basis van antilichaamdetectie en kan tot wel 12 verschillende drugssoorten detecteren. Het is één van de meest betrouwbare drugstesten op de markt en kan zich meten met laboratoriumonderzoek. Een belangrijk voordeel van de 5MC test, is dat met deze multi cassette drugtest het resultaat al binnen 5 minuten bekend is. Dit maakt het een snel en betrouwbaar middel om drugsmisbruik op te sporen.

Hoe werkt een 5MC test?

Een 5MC test is zeer eenvoudig te gebruiken met de bijgeleverde pipet. De werking komt overeen met een corona thuistest. Met deze pipet kun je een kleine hoeveelheid urine op de cassette druppelen. Vervolgens kun je aan de hand van de verkleuring op de cassette aflezen of er sprake is van drugsgebruik en zo ja, van welke drugs.

Snel weten of er drugs in het spel is

Drugsgebruik in jouw café of club kun je helaas nooit helemaal uitbannen. Ook is het geen vervanging voor het nemen van andere preventieve maatregelen, zoals het inzetten van beveiliging. Maar met een 5MC test heb je een belangrijk hulpmiddel tot je beschikking om een bezoeker die onwel wordt, snel de juiste zorg te kunnen bieden. Ook brandveiligheid speelt een grote rol bij het uitgaan. Lees hier meer over brandveiligheid