Wanneer maak je een cocktail?

Cocktails zijn de afgelopen jaren razend populair geworden. Vooral in de zomer zijn ze erg gewild. Door de heerlijke zoete smaken van de cocktails krijg je een echt zomer gevoel. Er bestaan heel veel verschillende soorten cocktails, zoete cocktails, sterke cocktails of bittere cocktails, voor ieder is er wel wat wils.

Waarom een cocktail set gebruiken?

Als je zelf je eigen cocktails wilt maken is het handig om cocktail sets aan te schaffen. Deze set helpt je namelijk met het perfect bereiden van je drankje. Je hebt bijvoorbeeld een cocktail shaker nodig om alle ingrediënten goed door elkaar te mixen en een zeefje heb je nodig om ervoor te zorgen dat er geen stukjes in het drinken zit. Denk bijvoorbeeld aan de vliesjes van een sinaasappel. Voor het maken van de meeste cocktails is het dus erg handig om een cocktail set in huis te hebben.

Uit welke onderdelen bestaat een goede cocktail set?

Je hebt natuurlijk verschillende soorten cocktail sets, maar er zijn verschillende onderdelen die niet mogen ontbreken in je set. Een shaker is een van de belangrijkste en bekendste onderdelen uit de ideale cocktail set. Ook een strainer, een barlepel, een barmaatje en een muddler (ook wel bekend als stamper) mogen niet ontbreken. Zoals ik al vertelde is de basis van de set een shaker. Er bestaan twee verschillende soorten cocktail shakers, de Cobbler- en de Boston shaker. Een Boston shaker bestaat uit twee delen en de Cobbler bestaat uit drie delen. De Cobbler shaker heeft nog een extra stainer in de shaker zitten waardoor je er geen nodig hebt bij het inschenken van de cocktail in het glas. In principe zijn beide cocktail shakers prima om een lekkere cocktail te maken, alleen bij de Cobbler shaker is dus het voordeel dat het drinken bij het inschenken al meteen gezeefd wordt.