Speciaal bier voor speciale momenten

Steeds vaker schenkt de bierliefhebber speciaal bier voor zichzelf in. En daar is niet eens een bijzondere gelegenheid voor nodig. Nu is bier sowieso natuurlijk al een geliefde drank. Het drinkt makkelijk weg, is gezellig en ook nog eens betaalbaar. Alhoewel veel mensen naar bekende merken grijpen, zeker wanneer het om een feestje gaat, wordt de behoefte aan iets nieuws alsmaar groter. De speciale biersoorten beantwoorden daaraan en zorgen voor een geheel nieuwe smaakbeleving. Of beter gezegd: een smaaksensatie. Krijg jij er al dorst van?

De basis voor speciaal bier werd al duizenden jaren geleden gelegd

Wist je dat de eerste biertjes al 4000 jaar vóór het begin van de jaartelling werden gebrouwen? De eerste glazen bier werden in Mesopotamië gedronken. Men leefde daar vooral van graansoorten en ontdekte dat daar meer mee mogelijk was dan alleen brood maken. Ook de Grieken, Romeinen, Egyptenaren en andere volkeren hadden ieder hun eigen manier van bier maken. Deze bezigheid werd niet zelden tot kunst verheven. Tot aan het begin van de 20ste eeuw werd speciaal bier in Nederland volop gedronken. Door de grote brouwers werd daar verandering in gebracht, maar die trend komt nu langzamerhand tot zijn eind. 

Waarom ambachtelijke bieren weer aan terrein winnen

De Nederlandse bierdrinker geeft steeds vaker de voorkeur aan speciaal bier in plaats van gewoon bier. Meer dan driekwart van de bierdrinkers geeft aan wel eens een biertje van een microbrouwer te drinken. De populariteit van deze kleinere, ambachtelijke biersoorten is al bijna 20 jaar stijgende. Dit loopt samen met het steeds gezonder en bewuster willen eten. De vraag naar ambachtelijke producten is ook terug te zien in de vraag naar speciaal bier. En zeg nu zelf, het is toch heerlijk om af en toe eens een nieuwe smaak uit te proberen? 

Speciaal bier dat je niet zomaar in de supermarkt of slijterij vindt

Nieuwe, interessante smaken vind je volop bij Biervaneigenbodem, dé bierspeciaalzaak met een haast ondenkbaar ruim assortiment. De eigenaren van deze winkel zijn constant op zoek naar nieuw speciaal bier waarmee jij je smaakpapillen weer kunt prikkelen. Van veel biersoorten die zij aanbieden, heb je zeer waarschijnlijk nooit eerder gehoord. Heb jij al eens Callants Zwanenwater gedronken? Een Vandestreek Turf ’n Surf? Een Waterland Marker Maagd? Of een Eanske Stadsweide? Dergelijke bieren vind je niet zomaar in de schappen van je lokale slijterij, laat staan in de supermarkt. 

Een mooi cadeau voor iemand anders óf voor jezelf

Het leuke aan deze bierspeciaalzaak is dat ze het mogelijk maken een speciaal bier cadeau af te maken met smakelijke extra’s. Denk bijvoorbeeld aan droge worst, kaashapjes of notenmix. Zo stel je een mooi cadeau voor de meest uiteenlopende gelegenheden samen. Maar natuurlijk kun je jezelf ook eens trakteren. En ben je op zoek naar alcoholvrij of glutenvrij bier? Ook dat is voor deze speciaalzaak geen enkel probleem. Op deze manier kan werkelijk iedereen van unieke bieren van kleine brouwerijen genieten.

Liever een bierpakket zelf samenstellen? Ook dat kan gewoon!