Wat is rauwe honing?

Honing komt in veel verschillende vormen, maar hoe puurder de honing is, hoe lekkerder deze ook zal smaken. Vaak zie je in de winkel honing liggen wat is gemengd met allerlei verschillende soorten honing. Dit is nog steeds wel honing, maar het zal geen rauwe honing zijn. Wat valt er allemaal onder rauw? Dat is honing waar niks mee is gedaan en dus helemaal puur is. Geen mengsel van verschillende honingen en ook geen conserveringsmiddelen. Deze honing is ook veel lekkerder dan honing die in de supermarkt ligt, maar waar kun je deze honing vinden? Dat is eigenlijk op twee plekken. Zo kun je dit vinden bij een gespecialiseerde honing winkel waar ze allerlei verschillende soorten honing aanbieden, maar je kunt ook op het internet kijken. Dan hoef je dus niet een winkel te zoeken en wordt het gemakkelijk bij je thuis geleverd.

Rauwe honing

Een andere bloem geeft een andere smaak

Wat veel mensen ook niet weten is dat verschillende bloemen ook een andere smaak aan de rauwe honing zullen geven. Dit komt omdat bloemen nectar maken en deze nectar wordt door de bij gebruikt om honing te produceren. Gebruik je specifieke bloemen dan zul je dus zien dat de honing een andere smaak krijgt. Veel imkers over de hele wereld hebben hier meer getest en zijn allemaal op een eigen smaak gekomen. Probeer dus een keer een nieuwe smaak.

Kristalliseren

Een manier om rauwe honing te herkennen is om te kijken hoe snel het kristalliseert. Doordat er meer glucose in echte honing zit zal dit dus sneller op treden. Dit betekent niet dat je de honing niet meer kan eten, het laat alleen zien dat het pure honing is zonder toegevoegde middelen. Vaak wordt het koud geslingerd om dit probleem tegen te gaan, maar naar enkele maanden zal het alsnog kristalliseren. Mocht je het dan iets verwarmen dan zal het probleem weer verholpen zijn.