Gezond eten hoeft niet saai te zijn

Gezond eten krijgt een steeds positiever imago, en terecht! Want gezond eten hoeft helemaal niet saai te zijn. Wij hebben alvast 7 lekkere, leuke én gezonde maaltijden voor je op een rij gezet.

1. Courgetti

Courgetti, oftewel spaghetti van courgette. Deze slierten courgette zijn eenvoudig te maken met een spiraalsnijder of dunschiller. Courgetti gaat goed samen met verschillende ingrediënten. Denk hierbij aan courgetti met tomatensaus en cherrytomaten of courgetti met pesto en Parmezaanse kaas. Nog even wat kruiden toevoegen en klaar is courgetti.

gezonde maaltijd

2. Gevulde paprika uit de oven

Gevulde paprika’s zijn makkelijk om te maken en leuk om mee te experimenteren. Paprika kan namelijk gecombineerd worden met diverse ingrediënten, zelfs met de restjes groenten van gisteren! Eén van de klassiekers onder de gevulde paprika is een rode paprika gevuld met gebakken ui, mais, knoflook, rundergehakt en witte rijst. Een gevulde paprika is ook lekker om op de BBQ te bereiden.

3. Geroosterde groenteschotel

Wist je dat je naast koken, wokken en bakken groenten ook in de oven kunt bereiden? Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een ovenschaal, diverse groenten en natuurlijk een oven. Zout en peper kunnen naar smaak worden toegevoegd. In de winter zijn pompoen, bietjes en worteltjes lekker om te bereiden in de groenteschotel en in de zomer zijn tomaten, paprika en courgette favoriet.

4. Maaltijdsalades

Salades zijn lekker, gezond en fris, perfect voor warm weer. Maar ook in de winter smaakt een maaltijdsalade erg lekker. De ingrediënten van een maaltijdsalade kunnen net als bij de groenteschotel afgestemd worden op het seizoen. In de lente is een maaltijdsalade met witte asperges, ei en aardappel bijvoorbeeld erg lekker. En in de zomer juist een frisse salade met radijs, cherrytomaatjes, feta, komkommer en rode ui. Deze gezonde maaltijd is ook makkelijk om mee te nemen!

5. Soep

Soep is niet saai! Juist heerlijk divers. En of het nou zomer, herfst, lente of winter is, een soepje kan altijd! Pompoen, bietjes, zoete aardappel, tomaten, uien en asperges. Vrijwel alle groenten kunnen verwerkt worden tot een lekker soepje.